FAM-JM bogatiji za dva certifikata

Bez autora
Oct 23 2011

Preduzeće FAM-JM iz Modriče dobilo je certifikate ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. Ovo preduzeće postoji već 33 godine, a prvobitna djelatnost bila je proizvodnja mašina za obradu drveta. Od 1998. počela se savremenizacija i ubacivanje nove opreme. Preduzeće se trenutno najviše bavi proizvodnjom pokretnih alata za numeričke mašine, isključivo japanske, za koje su prethodno dobili certifikate od japanskih firmi tako da se mogu proizvoditi dijelovi za prvu ugradnju. Vlasnik preduzeća Miroslav Josipović održao je svečani prijem, kojem su prisustvovali načelnik općine Modriča Mladen Krekić i zamjenik načelnika Bojan Vidić sa saradnicima, poslovni partneri preduzeća i drugi gosti. Prije nekoliko dana imali su zvaničnu provjeru za ISO standarde, gdje su maksimalno kvalitetno odrađenim pristupom položili i dobili certifikate 14001 i 9001. Kompanija sada ima mogućnost da plasira dalje svoje proizvode na svjetsko tržište.

FAM-JM bogatiji za dva certifikataPreduzeće FAM-JM iz Modriče dobilo je certifikate ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.

Ovo preduzeće postoji već 33 godine, a prvobitna djelatnost bila je proizvodnja mašina za obradu drveta. Od 1998. počela se savremenizacija i ubacivanje nove opreme.

Preduzeće se trenutno najviše bavi proizvodnjom pokretnih alata za numeričke mašine, isključivo japanske, za koje su prethodno dobili certifikate od japanskih firmi tako da se mogu proizvoditi dijelovi za prvu ugradnju.

Vlasnik preduzeća Miroslav Josipović održao je svečani prijem, kojem su prisustvovali načelnik općine Modriča Mladen Krekić i zamjenik načelnika Bojan Vidić sa saradnicima, poslovni partneri preduzeća i drugi gosti.

- Veoma sam sretan i zadovoljan dodijeljenim ISO certifikatom. Prije nekoliko dana imali smo zvaničnu provjeru za ISO standarde, gdje smo maksimalno kvalitetno odrađenim pristupom položili i dobili certifikate 14001 i 9001. Posebnu zahvalnost moram uputiti Općini Modriča, koja je bila savjetnik da odradimo taj sistem - istakao je Josipović.

Nova radna mjesta

Načelnik Krekić rekao je da kompanija sada ima mogućnost da plasira dalje svoje proizvode na svjetsko tržište.

U prostorijama preduzeća nalazi se više od 40 mašina. Preduzeće trenutno ima 10 radnika, a sa proširenjem proizvodnje bit će otvoreno novih 10 do 12 radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik